Havza yı Heyecanlandıran Temel Atma… TÖRENİ

25 Mayıs 2019 Mustafa kemalin Havzaya gelişinin 100, yılında 5 fabrika temel atma töreni Havzanın kaderini değiştirecek İnşallah.

Fabrikaları temel atma töreni Samsun – Ankara Yolu üzeri Bekdiğin Mahallesi Mevkinde bulunan HAVZA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE gerçekleştirilecektir.Bu kapsamda Havza TSO olarak yoğun çalışmalarımız neticesinde Yönetim Kurulu Başkanımız Erkan ACAR,Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Yakup AKEKİN,Yönetim Kurulu Üyelerimiz Dursun İKİZ, Recep TEBER, Yusuf Alper GEDİK, Meclis Başkanımız Mustafa BAŞARAN,Meclis Başkan Yardımcımız Mustafa KÖSE,Meclis Üyelerimiz,Dilaver KOCATEPE, Saffet ERGİN,Kemal SAVAŞ, a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.Ortak bir yatırımın temellerini atılacağı belirterek, “İnşallah, bu yatırımlar vesilesiyle artık HAVZA çok daha güçlü olacak. Bu yatırımlar bizim için, Havza için gerçekten çok kıymetli. Çünkü, Havza’nın yatırımının vücut bulması sürecinde, bu şehir sadece parasını, sermayesini değil, aynı zamanda yüreğini de ortaya koydu. Yatırımların maaliyeti 450 milyon lira sermayeli bu yatırımlar yüzde Yüzde 51’i , elbette ki gözbebeğimiz Havza OSB’ye ait. Yıllık satış geliri hedefimiz tam 1,5 milyar Türk Lirası. Diğer bir önemli hedefimiz ise ülkemiz ihracatına kayda değer katkılar sağlamak ve kısa sürede en büyük 100 ihracatçı firma listesine dahil olabilmek.

Havza’mız bu sayede tam bir sanayi ekosistemi oluşacak”
Ekosisteminin en güçlü adımlarından bir tanesinin daha devreye alındığını söyleyen Erkan ACAR , “1.5 milyon metrekarelik yeni karma endüstri bölgesi oluşturulması için de bakanlığımıza başvurumuzu yaptık. Bu endüstri bölgemizde yalnız savunma sanayi sektöründe faaliyet gösterecek yüksek teknolojili ürün ve hizmet üretimi yapan firmalar yer alacak. Kısaca Havza OSB tam bir sanayi ekosistemi oluşacak.

Ayrıca HAVZA OSB 10 milyon doları aşan bir ihracat gerçekleştirme hedefleri var.
HAVZA OSB göreve geldiğimiz özellikle son 5 yıl içerisinde çok önemli mesafeler kat ettiğini ve herkesin gurur duyduğu kaydeden Yönetim Başkanı Erkan ACAR, Önümüzde çok daha büyük hedeflerimiz var, çok daha ileriye gitmek istiyoruz. 10 milyon doları 20 milyon dolara çıkarmak istiyoruz. Bunun için daha fazla çalışmamız lazım. HAVZA OSB sanayimizdeki kabiliyetleri, kapasiteleri artırmamız gerekiyor. O açıdan bugünkü yapılan çalışma, burada oluşturulan 5 şirket, temeli çok önem ifade ediyor. Bunun güzel bir başlangıç ve güzel bir örnek olacağına ben inanıyorum. Dolayısıyla bu çalışmanın, bu şirketin kurulmasında emeği geçenlere, fikrin ortaya atılmasından bugün bu temelin atılması noktasına kadar gelen süreçte her türlü desteği veren tüm çalışanlarımıza ve tüm protokolümüze Havza Kaymakamımız Metin YILMAZ’a Havza Belediye Başkanımız Sebahattin ÖZDEMİR’e AYRICA TEMELİ ATILACAK OLAN
1- ARKOZ GAZ BETON SANAYİ VE TİCARET VE ANONİM ŞİRKETİ
2- DURŞAM MAKİNA YAPI SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
3-EUROCAST DÖKÜM SANAYİ ANONİM ŞİRKETİ
4- GÜNAL GEMİ İNŞAAT MAKİNA NAKLİYE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
5-SONER MUHAMMET UZUN UZUNOĞLU YAPI -‘ya teşekkürü bir borç biliyoruz.

kaynak = Havza Ticaret ve Sanayi Odası sosyal sayfası

Görüntünün olası içeriği: yazı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir